VilleMaki

Keskusta avasi presidenttipelin

Keskustan työvaliokunta ehdotti alkuviikosta, että jo seuraavassa puoluekokouksessa kesäkuussa valittaisiin puolueen presidenttiehdokas. Pian tämän jälkeen entinen pääministeri ja vuoden 2006 Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen ilmoittautui presidenttiehdokaaksi.

Siinä mielessä tämä on melko erikoista, kun vaaleihin on vielä kaksi vuotta aikaa, eikä Sauli Niinistökään ole vielä ilmoittanut, pyrkiikö toiselle kaudelle vai ei. Eivätkä muutkaan puolueet ole vielä avanneet presidenttipeliä.

Ainoa selitys tähän tuntuisi olevan, että puolueessa on vahva halu estää Paavo Väyrysen ehdokkuus. Viimeksi hän pääsi, kun Keskusta etsiskeli pitkään itselleen ehdokasta, mutta kukaan muu kuin Väyrynen ei suostunut. Puoluejohdolla on hyvin vahvoja antipatioita Väyrystä kohtaan, vaikka Väyrysellä olisi paljon paremmat mahdollisuudet kuin moneen sotkuun joutuneella Vanhasella.

Jos Väyrysen presidenttitien katkaiseminen on aikaisen presidenttipelin avaamisen motiivi, puolue pelaa melkoista uhkapeliä. Väyrynen saattaa lähteä tavoittelemaan Keskustan presidenttiehdokaan titteliä tai sitten ryhtyä Kansalaispuolueensa ehdokaaksi. Väyrynen ei varmasti jää neuvottomaksi tässä pelissä. Vanhasella ei muutenkaan ole mitään mahdollisuuksia päästä presidentiksi. Eikä taida olla muillakaan keskustalaisilla yhtään paremmat mahdollisuudet.

Joten nyt vain odottelemaan, aikooko Keskusta todellakin valita jo tänä vuonna presidenttiehdokaansa ja mitä Väyrynen tekee. Hän on kyllä ilmoittanut tukevansa Niinistöä, mutta Väyrysestä nyt ei koskaan tiedä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Mihinkähän perustuu väite, että keskustalaisella ei ole mahdollisuutta presidentiksi. Mistä sinulla on tietoa tästä.
Vanhasella on samat mahdollisuudet, kuin kellä tahansa tässä maassa. Kuka Demari, kuka kokoomuslainen. Harvassa ovat potentiaaliset ehdokkat.
Väyrynen menee oman puolueensa ehdokkana peliin mukaan. Keskusta ei ottane loikkaria ehdokkaaksi.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Vanhanen laskee sen varaan että Niinistö ei enää jaksa olla Venäjän käskyvallan alla ja ilmoittaa luopuvansa jatkopestistä. Väyrynen on ehdokas joka tapauksessa, ja jos Venäjä niin päättää, Väyrynen on seuraava presidentti.

Koskaan ei voi aliarvioida poliitikkojen Venäjä-rakkauden määrää kun otetaan huomioon miten ystävä idässä heitä palkitsee. Joku saa kissan, toinen paikan kaasuyhtiössä ja kolmas pankissa. Ystävä hädässä palkitaan vai miten se meni.

Toimituksen poiminnat